Hoe mogen we je helpen?

Verhuizen - Welke verzekering neem je mee?

Overbodige verzekeringen 

Verhuizen betekent veel verandering. Vooral als je van een koophuis naar een huurhuis gaat. Naast alle spullen die je meeneemt, moet je ook goed kijken of je alle verzekeringen mee moet nemen. Er zit namelijk veel verschil in koop- en huurhuizen. Benieuwd welke verzekeringen overbodig worden? Hier staan ze op een rijtje. 

Inboedelverzekering

Voor een huurhuis is geen enkele verzekering verplicht. Dat neemt niet weg dat het in veel gevallen wel erg verstandig is. Ook in een huurhuis is de kans op brand, schade of inbraak aanwezig. Een inboedelverzekering is daarvoor perfect. Met een Inboedelverzekering zijn je spullen verzekerd tegen allerlei soorten schades. Zorg wel dat je een juiste schatting maakt van de waarde van al je spullen. 

Rechtsbijstandsverzekering

Zodra je van een koop- naar een huurhuis gaat, krijg je te maken met een verhuurder. Je hoopt natuurlijk dat dit goed gaat, maar er is een kans dat er wat onenigheid gaat ontstaan. Om juridische kosten te dekken is een rechtsbijstandsverzekering handig. De schade blijft beperkt, doordat de verzekeraar (deels) de kosten dekt. Naast conflicten met de verhuurder is deze verzekering ook van toepassing op ruzies in bijvoorbeeld de privésfeer. 

Oververzekeren 

Bekijk tijdens de verhuizing dus goed welke verzekering je wel en niet mee moet nemen. In Nederland zijn veel mensen 'oververzekerd', wat betekent dat sommige verzekeringen helemaal niet nodig zijn of dat je zelfs dubbele dekkingen hebt. Houd ze dus goed naast elkaar en zorg ervoor dat je tijdig de verzekering opzegt die niet meer van toepassing is op de nieuwe situatie. Zo houd je maandelijks meer geld over.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 24-12-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie