Hoe mogen we je helpen?

Welke verzekeringen zijn noodzakelijk voor ondernemers?

Je wilt jouw onderneming goed verzekeren, maar je kunt ook te ruim verzekerd zijn. Er zijn verzekeringen waar je echt wel zonder kunt. 

Wat voor de ene ondernemer een nuttige verzekering is, is voor de ander volledige onzin. Je kunt ook verzekeringen hebben die in het verleden nuttig waren, maar die nu niet meer nodig zijn. Bij het verzekeren moet er altijd aandacht blijven voor de courantheid. Een aantal verzekeringen of dekkingen waar je mogelijk zonder kunt, zijn de volgende.

Moeten de bedrijfsauto’s WA casco verzekerd blijven?

Bij het verzekeren van een auto, bestelauto of ander motorrijtuig wordt er standaard uitgegaan van de WA casco verzekering. Deze verzekering bestaat uit de verplichte verzekering tegen wettelijke aansprakelijkheid en biedt een dekking voor schade aan het eigen voertuig (casco-gedeelte). Een WA casco verzekerd motorrijtuig geeft bijvoorbeeld dekking bij schade aan de eigen auto en bij vandalismeschade. Voor de premie gaat de verzekeraar uit van de nieuwwaarde van het motorrijtuig. Voor oudere voertuigen kan deze dure casco-dekking vaak niet meer uit. Je betaalt over de nieuwwaarde en bij schade wordt er uitgegaan van de dagwaarde. Vaak wordt er overgegaan op de WA beperkt casco voor auto’s vanaf zes tot acht jaar oud.

Heb je de voertuigen nog WA casco verzekerd? Informeer bij ons naar de mogelijke besparing op de premie bij het kiezen voor een beperktere dekking.

Moet het huurdersbelang nog meeverzekerd blijven?

Ondernemingen die gevestigd zijn in een huurpand, hoeven het gebouw zelf niet te verzekeren. Toch kan er een verzekerd belang zijn voor de huurder van het pand. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een door de huurder geplaatste keuken. Huurders kunnen dergelijke investeringen meeverzekeren in de inventaris goederenverzekering als huurdersbelang. In de loop der jaren kan het verzekerd belang verdwijnen of door afschrijving heeft het verzekeren geen zin meer. Door deze dekking te schrappen kun je de premie verlagen.

Heb je nog bezittingen verzekerd die je niet meer hebt?

Bij het kopen van nieuwe spullen moet je erom denken om de spullen te verzekeren. Als je juist spullen van de hand doet, kun je deze schrappen uit de verzekering. Hierbij gaat het vaak niet om spullen met een geringe waarde, maar bijvoorbeeld wel voor machines die je niet meer in het bedrijf hebt.

Minder personeelsleden in dienst?

Hetzelfde als voor de bezittingen gaat ook op voor het personeel. Werk je tegenwoordig met minder personeel? Geef dit dan door. Dit kan een besparing opleveren op de verzekeringen en bijvoorbeeld op de arbodienst.

Schrap niet zomaar verzekeringen. Dat moet namelijk wel met beleid gebeuren. De verkeerde verzekeringen beëindigen kan een grote kostenpost worden als het achteraf toch noodzakelijke verzekeringen blijken.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 16-12-2021. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.


Maak een complete hypotheekbegroting
meer informatie
Wat gaat de hypotheekrente doen? Stijgen of dalen?
meer informatie
Hypotheekrente al vanaf: (Bekijk hier alle rentes)
meer informatie